به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نظام پرستاری تهران، کیانوش جهانپور، درخصوص آخرین اخبار و اطلاعات بسیج واکسیناسیون علیه بیماری کووید ۱۹ گفت: تهیه واکسن راهبردی است و طبیعتاً مسئله مهمی در افکار عمومی و رسانههاست و با وجود تحریمها و تهدیدها در زمینه تهیه واکسن، دولت و وزارت بهداشت تمام تلاش خود برای تهیه واکسن انجام داده است، بهطوریکه فاز یک واکسیناسیون تمام شده و وارد فاز دوم آن شدهایم و امروز در جای درستی قرار داریم.
وی با تأکید بر اینکه هدف واکسیناسیون در وهله نخست، کاهش مرگومیر ناشی از کروناست افزود: واکسیناسیون در ایران از گروههای پرخطر از سنین بالا آغاز شده که مرگومیر در آنها بیشتر بوده است، اما کماکان باید توجه داشت که کنترل بیماری و قطع زنجیره انتقال نیاز به رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی همزمان با واکسیناسیون سراسری دارد.
تا عبور کامل از پیک چهارم بیماری فاصله وجود دارد
جهانپور در ادامه عنوان کرد: پیک چهارم بیماری کرونا تقریباً در همه استانها مسیر نزولی خود را آغاز کرده است. بااینحال تا عبور کامل از پیک چهارم بیماری فاصله وجود دارد و باید پروتکلهای بهداشتی بهدقت رعایت شود و هرگونه سهلانگاری در این زمینه به لحاظ ورود واریانتهای جدید کرونا به کشور میتواند خیز جدید مجدد بیماری را در پی داشته باشد.
سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه واردات واکسن ضرورتی انکارناپذیر است تصریح کرد: طبق قاعده کلی بهترین واکسن، نخستین واکسن در دسترس است و بنابراین هر واکسنی که مورد تأیید وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو قرار گرفته، باید وارد شده و واکسیناسیون با سرعت تا زمان دسترسی به واکسنهای داخلی، انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: دولت و وزارت بهداشت تاکنون حدود ۲۴۰ میلیون دوز واکسن را پیشبینی، خرید و یا پیشخرید کرده و طی روزها و هفتههای آینده بهتدریج وارد کشور و یا تولید خواهد شد و طبق دستورالعملهای مصوب و سند ملی واکسیناسیون در اختیار مردم قرار خواهد گرفت و حتی تحقق حداقل ۵۰ درصدی این برنامه برای رسیدن به نقطه هدف اولیه کفایت خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه در روزهای آتی ۲.۵ میلیون دوز و تا پایان خردادماه حداقل ۱۰ میلیون دوز واکسن در اختیار ایران قرار خواهد گرفت افزود: تا پایان دولت دوازدهم واکسیناسیون حداقل ۱۳ الی ۱۴ میلیون نفر انجام شود.
تزریق واکسن با اولویت سنین بالا انجام میشود
جهانپور اظهار کرد: پس از واکسیناسیون افراد بالای ۸۰ سال در روزهای آتی، واکسیناسیون افراد بالای ۷۵ سال آغاز میشود. اولویت در واکسیناسیون، کنترل مرگومیر است و به همین دلیل تزریق واکسن با اولویت سنین بالا انجام میشود و هدف نخست، کنترل مرگومیر ناشی از بیماری کرونا از طریق واکسیناسیون است. کنترل زنجیره بیماری نیاز به رعایت پروتکلهای بهداشتی واکسیناسیون سراسری دارد.
سخنگوی سازمان غذا و دارو تأکید کرد: علاوه بر واردات واکسن مورد تأیید، اتکا بر تولید واکسن داخلی خواهد بود و روند ساخت واکسنهای داخلی و تولید مشترک با حمایت دولت و وزارت بهداشت در حال انجام است که امیدواریم بهزودی به نتیجه مطلوب برسد، چنانچه تولید در خطوط تولید اولیه واکسن کوو ایران برکت با پذیرش ریسک از سوی سازنده آغاز شده، تولید مشترک واکسن اسپوتنیک نیز کلید خورده و واکسن انستیتو پاستور ایران نیز به تولید نزدیک میشود و انتظار میرود واکسنهای کوو پارس رازی و فخرا نیز با طی مراحل مطالعه بالینی تا پایان تابستان به این مرحله رسیده و به کمپین واکسیناسیون عمومی علیه کووید ۱۹ بپیوندد.