یکی از گرایش های رشته علوم پزشکی و پرستاری ، بهیاری می باشد. بهیاری در واقع ترکیبی از رشته ی پرستاری و پزشکی است. بهیار ها در اورژانس ها ، بیمارستان ها و مراکز درمانی فعالیت می کنند. وظیفه ی اصلی یک بهیار درمان و تسکین دادن درد یا سوزش یک بیمار می باشد.
در صورتی که فردی قصد بهیار شدن داشته باشد لازم است دیپلم گواهینامه بهیاری دریافت نماید. البته بهیاری شغلی است که احتیاج به تجربه دارد و به مرور زمان یک بهیار باید دانش تجربی کسب نماید. بسیاری از بهیاران در اورژانس های روستاها مشغول به کار می شوند و به علت سختی و دشواری کار و همچنین کمبود امکانات از حقوق مزایای بیشتری بهره مند می شوند.
وظایف بهیار
یکی از وظایف بهیار آرامش دادن به بیماران می باشد. بهیار باید بتواند به بیماران آرامش دهد. هم چنین از دیگر وظایف یک بهیار این است که ، قبل از عمل های جراحی یا بعد از آن کار های مربوط به بیمار و هم چنین اتاق عمل را انجام دهد. وظایف یک بهیار تقریبا مانند یک پرستار می باشد و فقط کمی متفاوت است. بهیار باید به بیماران در خوردن غذا و هم چنین نشاندن و بلند کردن انان کمک نماید. هم چنین گرفتن نمونه خون از بیماران نیز وظیفه ای است که بهیار بر عهده دارد.
شرایط شغلی
شغل بهیاری برای افرادی که علاقه مند به این رشته هستند سخت نیست. البته همه ی شغل ها تا حدودی سخت هستند و مشکلات مربوط به خود را دارند اما اگر شخص سراغ رشته ی مورد علاقه ی خود برود ، آن گاه سختی و دشواری آن شغل به شیرینی تبدیل خواهد شد. رشته بهیاری شامل امتحانات کتبی و هم چنین مصاحبه ی حضوری می باشد. شغل بهیاری نیز مانند سایر شغل های درمانی سختی های دارد اما به مزیت های آن می ارزد. البته لازم است برای تحصیل در این رشته فرد علاقه مند باشد.
کنترل و بررسی علائم حیاتی
از دیگر وظایف یک بهیار کنترل و بررسی علائم حیاتی یک بیمار می باشد. یک بهیار باید قادر به بررسی نمودن تمامی علائم حیاتی بیمار باشد. هنگامی که یک بیمار به مرکز درمانی یا بیمارستان مراجعه می کند ابتدا بهیار باید علائم حیاتی فرد از جمله فشار ، نبض و غیره را چک و بررسی نماید و سپس گزارشی از علائم حیاتی بیمار به پزشک مربوطه یا پرستار ارائه نماید. در طول شبانه روز چک کردن علائم حیاتی بیماران جزو وظایف بهیار است و در صورتی که کوچک ترین اختلالی در علائم حیاتی بیمار مشاهده کرد فورا باید به پزشک مربوطه خبر دهد.