به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نظام پرستاری تهران، دکتر مریم حضرتی دراستودیو گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما افزود: برآورده شدن مطالبات پرستاران حق مسلم آنهاست.
او ادامه داد: اعمال ارزش سختی کار پرستاران، بازنشستگی زودتر از موعد ارتقاء قانون بهره وری در بخش خصوصی و دولتی برای پرستاران تنها بخشی از حقوق مسلم پرستاران کشورمان میباشد که تحقق آنها، خواسته پرستاران زحمتکش است.
دکتر حضرتی از جذب ۴۵۰۰ نیروی پرستار در دوران کرونا خبر داد و افزود: این تعداد پرستار بدون مراحل اداری جذب شده اند و مضاف براین، مجوز جذب ۳۰۰۰ نیروی دیگر با عنوان پرستار و ۲۸۰۰ نیروی قراردادی گرفته شد و فقط منتظر تامین منابع مالی هستیم.
او ادامه داد: افزایش ۵۰ درصدی اضافه کار کارکنان دولت شامل نیروهای کادر درمانی و نظام سلامت هم شد البته ناگفته نماند که نیروهای شرکتی مشمول دریافت این افزایش نشده اند.
دکتر حضرتی در خصوص تغییر وضعیت شغلی نیروهای نظام سلامت و کادر درمانی بیمارستانها و درمانگاهها گفت: آن دسته از نیروهایی که در دوران کرونا فعالیت داشته اند در اولویت استخدامی نظام سلامت قرار خواهند گرفت.
او تصریح کرد: در دوران کرونا حدود ۱۰۰ هزار پرستار و کادر درمان بطور مستمر از ۱۶ هزار بیمار مبتلا به کرونا در آی سی یو پرستاری و مراقبت ویژه بعمل آورده اند در این دوره حدود ۴۰۰ هزار تریاژ پرستاری در بیمارستانها به ثبت رسیده است.
دکتر حضرتی درخصوص تعدیل نیرو در نظام سلامت گفت: این موضوع بررسی خواهد شد برای نیروهایی که در دوران کرونا خدمت رسانی کرده اند تعدیل نیرو عادلانه نیست پرستاران ما نباید در دغدغهای بجز مراقبت از بیمار داشته باشند.
معاون پرستاری وزیر بهداشت در خصوص شهدای مدافعان سلامت هم گفت: تا این لحظه حدود ۱۰۰ نفر از کادر درمانی و نظام سلامت به درجه شهادت نائل شده اند که البته تعداد دقیق آن باید در ستاد مقابل با کرونا مورد بررسی و سپس اعلام شود.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت: وزارت بهداشت مخالف تعرفه گذاری خدمات پرستاری است.
حیدر علی عابدی افزود: در خصوص تعرفه گذاری خدمات پرستاری در مجلس بطور جد پیگیر بوده ایم حتی در برنامه ششم هم در تلاشیم تا اضافه کار پرستاری در قالب کارانه پرداخت گردد.
اما در مرحله اجرا، وزارت بهداشت همکاری لازم را نمیکند و به گمان ما وزارت بهداشت نمیخواهد چنین اتفاقی رخ دهد.
او ادامه داد: علت مخالفت وزارت بهداشت غیر قابل تصور بودن موضوع تعرفه گذاری خدمات پرستاری میباشد این درحالیست که ما تامین مالی این طرح را فراهم کرده ایم و در قالب کارانه گنجانده شده است.
عابدی تصریح کرد: ۱۴ سال از ارائه طرح تعرفه گذاری خدمات پرستاری میگذرد و کاربجایی رسید که قوه قضاییه هم وارد عمل شد و در حال بررسی ابعاد این طرح و دلایل و موانع بر سر راه آن میباشد.
فریبا رسان نژاد مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی البرز در خصوص میزان دریافتی و دستمزدهای پرستاری گفت: حقوق پرستاران پایه ثابتی ندارد و این رقم به فراخور خصوصی یا دولتی بودن محل خدمت متغیر است.
او ادامه داد: حقوق دستمزد پرستاران در بدو ورود به بیمارستانهای خصوصی ممکن است به پایه ۳ میلیون وخردهای قرار گیرد این میزان در بیمارستانهای دولتی ممکن است بیشتر یا کمتر باشد.
دکتر عابدی اجرای طرح بهره وری بازنشستگی پیش از موعد را بعنوان بخشی از مشکلات پرستاران عنوان کرد و افزود: اجرای این طرحها ارتباطی به حقوق و دستمزد ندارد آنچه به نظر میرسد دلیل اصلی عدم اجرای طرحهای فوق، کمبود پرستار و بحث جایگزینی نیروی کار است
داریوش چیوایی کارشناس حوزه سلامت نیز مشکل اصلی پرستاران را اعمال تبعیض عنوان کرد و افزود: در حال حاضر به لحاظ دستمزد و حقوق، شاید یک پرستار نسبت به معلم در جامعه حدوداً ۲ برابر حقوق دریافت میکند، اما در قیاس با پرستار و پزشک هم سطح خودش نابرابریهای بسیاری به چشم میخورد تا جایی که در برخی موارد، دریافتی برخی پرستاران حدود یک سی ام پرستار دیگری است.
او نظام پرداخت کارانهای را اشتباه و نیازمند اصلاح خواند و ادامه داد: با اصلاح تعرفه دریافتی و کاهش فاصله دستمزدها میتوان جایگزین مناسب تری برای نظام پرداخت و پاداش کارانهای ایجاد کرد.
دکتر عابدی با اشاره به اهمیت بالای جذب و استخدام پرستار در مراکز درمانی افزود: زمانی بنا بود که سالانه ۲۰ هزار نیروی پرستار جذب نظام درمانی کشور شود این رقم رفته رفته به ۱۰ هزار و در حال حاضر به ۵ هزار نفر تقلیل یافته و این کاهش نشانه کم اهمیتی موضوع جذب نیروی پرستار در نظام سلامت است.
دکتر عباس زاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی بم نیز گفت: در شهرستان بم نسبت پرستاران به بیمار کم است.
او ادامه داد: تنها راه جبران کمبود پرستار، تامین مالی و بودجه برای جذب نیروی پرستار است.