در این روزها که شیوع کرونا باعث فعالیت مضاعف کادر پرستاری در بیمارستانهای کشور شده است، برخی بیمارستانهای خصوصی با توجیه بروز مشکلات اقتصادی و کاهش درآمد خود، اقدام به تعدیل نیروهای پرستاری کردهاند و این افراد حالا در بیکاری بسر میبرند.
این روزها همه دنیا و به تبع آن کشورمان در بحران کرونا قرار دارد،کادر بهداشتی و درمانی کشور به عنوان خط مقدم مبارزه با این بیماری به مقابله با آن میپردازند و فداکاری و از خودگذشتگی آنها امری است که همگان شاهد آن بوده و این اقدامات را تحسین میکنند.
در مدت زمانی که از ورود ویروس کرونا به ایران میگذرد، بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در مراکز درمانی دولتی و بخش خصوصی سطح کشور به ارائه خدمات لازم به بیماران مبتلا به کرونا پرداختهاند و در این میان تعدادی از آنها مبتلا شده یا جان خود را از دست دادهاند و در کنار آن ۳ هزار نیروی پرستاری داوطلب نیز مشارکت داشتهاند.
در چنین شرایطی برخی بیمارستانهای بخش خصوصی در کشور با طرح موضوع کاهش درآمدهای خود در اثر عدم مراجعه مردم به این بیمارستانها، به تعدیل نیروهای پرستاری شاغل در خود پرداخته و این پرستاران کار خود را از دست دادهاند.
دریافتی پرستاران، پیرا پزشکان و سایر کادر درمان در بیمارستانهای خصوصی حدود ۴۰ درصد و در مواردی تا ۵۵ درصد نسبت به بیمارستانهای دولتی کمتر است
تعدیل پرستاران توسط مدیریت برخی بیمارستانهای بخش خصوصی در حالی است که در روزهای ابتدایی شیوع کروناویروس در ایران و با توجه به نیاز شدید سیستم بهداشتی درمانی کشور وزارت بهداشت فراخوان جذب پرستار و نیروهای داوطلب پرستاری را صادر کرد و الویت استخدام را نیز به پرستارانی داد که در مراکز درمانی مبارزه با کرونا فعالیت میکنند.
در این میان، معوقات و مطالبات جامعه پرستاری نیز از قبل از شیوع کرونا به عنوان دل نگرانی این بخش از سیستم سلامت کشور همواره مطرح بوده است و این روند همچنان ادامه دارد؛ البته وزارت بهداشت نیز در زمانهایی با تزریق منابع لازم سعی در کاهش آن داشته و قول پیگیری آن را داه است.
«ایرج حریرچی»، معاون کل وزیر بهداشت نیز چندی پیش در واکنش به تعدیل نیروهای درمانی در بیمارستانهای خصوصی، خاطرنشان کرد: جنبههای فنی و بهداشتی و درمانی فعالیت نیروهای شاغل در بخش خصوصی برعهده وزارت بهداشت است و جنبههای اشتغال و روابط کار آنها بر عهده وزارت کار و رفاه است.
*دریافتی پرستاران و پیراپزشکان بخش خصوصی ۵۰ درصد کمتر از بخش دولتی
معاون کل وزیر بهداشت با بیان اینکه دریافتی پرستاران، پیراپزشکان و سایر کادر درمان در بیمارستانهای خصوصی حدود ۴۰ درصد و در مواردی تا ۵۵ درصد نسبت به بیمارستانهای دولتی کمتر است، تصریح کرد: توصیه میکنیم از محل وام ها و کمکهای دولت به سایر خدمات که انجام میشود، به بخش خصوصی در بیمارستانها نیز پرداخت شود و ما نیز پیگیر آن هستیم.
«مریم حضرتی»، معاون پرستاری وزیر بهداشت با اشاره به خدمات کادر پرستاری در مبارزه با کرونا، گفت: بیش از ۶۵ درصد از پرستاران کشور در حوزه بیماران کرونا فعالیت داشتهاند.
معاون پرستاری وزیر بهداشت با اشاره به تعدیل پرستاران در برخی بیمارستانهای خصوصی، اظهار کرد: ما به هیچ وجه موافق تعدیل نیستیم. پرستارانی که از اسفند ۹۸ تعدیل یا اخراج شدهاند به سازمان نظام پرستاری و یا معاون پرستاری وزارتخانه مراجعه کنند.پرستاران تعدیلی به نظام پرستاری مراجعه کنند
حضرتی درباره موضوع تعدیل و اخراج برخی از پرستاران در بیمارستانهای خصوصی در زمان شیوع کرونا، گفت: پرستارانی که در زمان بحران کار کردند باید به نحو شایستهای از آنها قدردانی شود و من این اخراج را تایید نمیکنم؛ ما در نامهای از سازمان نظام پرستاری خواستیم که لیست افرادی که تعدیل شدند را به ما بدهند تا این مسئله را پیگیری کنیم.
جنبههای فنی و بهداشتی و درمانی فعالیت نیروهای شاغل در بخش خصوصی برعهده وزارت بهداشت و جنبههای اشتغال و روابط کار آنها بر عهده وزارت کار و رفاه است
کمبود پرستار در کشور
حضرتی با اشاره به اینکه کمبود پرستار داریم، افزود: مشکل کمبود پرستار و در مقابل بیکار بودن برخی دیگر از پرستاران مختص ایران نیست و در همه کشورها وجود دارد.
وی با اشاره به نداشتن آماری از نیروهای تعدیلی پرستاری در بیمارستانهای خصوصی، بیان داشت: برخی بیمارستانهای خصوصی اعلام کردند که از این پرستاران حمایت میکنند.
سازمان نظام پرستاری به عنوان سازمان صنفی جامعه پرستاری، نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و خواستار رسیدگی به آن شده است.
همچنین در میان برخی بیمارستانهای بخش خصوصی که نیروهای کادر پرستاری خود را تعدیل کردهاند، بیمارستانی است که دلیل تعدیل خود را کاهش درآمد و ناتوانی در پرداخت حقوق به این افراد عنوان کرده اما سرمایه گذاری و ساخت بیمارستانی مجزا در کنار بیمارستان فعلی خود، حکایت دیگری است که به نوعی ادعای ناتوانی در پرداخت حقوق کادر پرستاری و تعدیل آنها را به کلی مردود میسازد.
*تعدیل پرستاران رفتاری غیر اخلاقی
«محمد میرزابیگی»، رئیس سازمان نظام پرستاری درباره وضعیت فعالیت پرستاران تعدیلی در برخی بیمارستانهای خصوصی، اظهار داشت: ظاهراً در ۱۰ تا ۱۲ بیمارستان خصوصی در تهران و در چند بیمارستان در شهرستانها اقدامی در جهت تعدیل پرستاران انجام شده است که تعجببرانگیز بوده و به گمان بنده این رفتار در این موقعیت، رفتاری مطلقاً ناصحیح و غیراخلاقی است؛ امیدوارم با راهکارهایی که ما آن را دنبال میکنیم در این خصوص تجدیدنظر شود.
رئیس سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه به گمان بنده این یک رفتار کاملاً عجولانه و برای رسیدن به اهداف دیگر بود، خاطر نشان کرد: موضوعی که مطرح بوده این است که اگر اینگونه بیمارستانها که نیروهای پرستاری خود را تعدیل کردهاند در تصمیم خود تجدیدنظر کنند و نیروهای تعدیلی را به کار بازگردانند؛ تمام توان خود را صرف میکنیم و با دولت نیز رایزنیها شروع شده تا تسهیلات ارزانقیمت برای آنها البته با بررسی کارگروه کارشناسی در نظر گرفته شود.
وی یادآور شد: از دو هفته پیش اعلام کردیم که این پرستاران میتوانند به سازمان نظام پرستاری مراجعه کنند و ما رفتارهای حمایتی و راهکارهای حقوقی تا جایی که حق این پرستاران تأمین شود را دنبال میکنیم.
به گزارش فارس، با توجه به شرایط ویژه این روزهای کشور که در اثر شیوع کرونا به وجود آمده و بالا رفتن میزان ارائه خدمات کادر پرستاری به ویژه در مراکز درمانی که به صورت مستقیم با بیماران مبتلا به کرونا درگیر هستند، ضرورت دخالت مستقیم دولت و رسیدگی عاجل به این موضوع و رفع موانع در مسیر فعالیت مجدد نیروهای پرستاری تعدیل شده در مراکز و بیمارستانهای خصوصی به خوبی احساس میشود و دولت باید با در نظر گرفتن تمهیدات ویژه حمایتی برای پرستاران و همچنین تسهیلات لازم برای برخی بیمارستانهای خصوصی که به دلائل بروز مشکلات اقتصادی و کاهش درآمدهای خود این نیروها را تعدیل کرده اند، مشکل به وجود آمده در مسیر ارائه خدمات این قشر زحمتکش را مرتفع کرده و راه ادامه فعالیت آنها را در مراکز درمانی هموار کنند.
انتهای پیام